10 gode grunner til å studere i Paris

Det er mange gode grunner til å legge et studieopphold til Paris. Ikke uten grunn er byen blitt kåret til verdens beste studentby tre år på rad. Her er noen av dem:

1. Møt studenter fra hele verden: Paris huser noen av verdens beste universiteter og mottar hvert år over hundre tusen nye studenter fra Frankrike og resten av verden.

2. Lær deg et nytt språk: det å studere fransk i Frankrike gir mening mer enn noe annet. Og husk, innen 2050 regnes det å være flere franskspråklige i verden enn noe annet vestlig språk!

3. Bli kjent med denne vakre byen: de fleste som besøker Paris rekker så vidt å se kun de mest kjente delene av byen. Ved å tilbringe et semester her rekker du å finne frem til de mindre kjente stedene, der hvor det virkelig skjer!

4. Bli tryggere på deg selv: det å møte andre mennesker i et ukjent terreng tvinger enhver til å bli tydeligere, definere seg selv og gå i møte med andre – ofte på et annet språk. Gevinsten er at nye situasjoner blir enklere å beherske, noe som er en styrke senere i livet.

solliIMG_0289

5. Få fordeler i senere studier: ikke bare får du et semester med studiepoeng som du kan bruke videre, du vil også ha plukket opp språk, kultur, nettverk og innsikt som gjør at du vil kunne bidra mer i senere studier og slik skille deg ut på en positiv måte med å komme med unike bidrag.

6. Jobb og karriere: språkkunnskaper og evne til tilpassing er noe av det som kan utgjøre den store forskjellen i et senere jobbintervju, noe enhver utenlandsstudent sitter igjen med.

7. Bli mer ydmyk: møtet med andre mennesker, systemer og kulturer setter ofte ens egen verden i perspektiv, og det er mulig å bedre se både styrker og svakheter ved det du kjenner igjen hjemmefra. Ved virkelig å forstå hvordan verden fungerer andre steder, blir man ofte litt ydmyk og åpen for andre.

8. Bli en verdensborger: ved å omgås mennesker fra andre land og etterhvert føle seg hjemme i et internasjonalt miljø vil du plukke opp kunnskap og erfaringer som deles. Litt etter litt vil det komme en økt forståelse av hvordan verden henger sammen og det vil bli enklere å skli inn i andre kulturer og gjenkjenne hva de har å by på.

9. Få mer kunnskap: under et semester i utlandet står inntrykkene i kø! Du vil plukke opp hvordan metroen fungerer, hvordan undervisningsteknikkene er på et fransk universitet, lære å kjenne igjen franske kunstnere gjennom århundrene, få til riktig uttale på ord som macaron, fois gras og beaujolais, kunne bruke en storby som Paris osv. osv. Listen er uendelig lang når omverdenen blir en del av studiet.

10. Få venner for livet: ved å dra utenlands skapes minner og vennskap som ofte varer livet ut!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s